fbpx

Politika privatnosti

POLITIKA PRIVATNOSTI

Zaštita privatnosti podataka

Lični podaci koje prosledite web sajtu www.lanea.rs, prilikom pristupa online prodavnici i poručivanju proizvoda u delu koji se odnosi na podatke o dostavi, biće tretirani u skladu sa dokumentom o privatnosti na mreži. Da bismo uspešno obradili Vašu porudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo željenu robu, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu porudžbine. U naše ime obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca.

Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora, uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista. Svi podaci o korisnicima, odnosno kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima, kojima su podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u “Nataša Zečević PR Proizvodnja kozmetičkih proizvoda Lanea” Beograd odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe, niti ih prosleđujemo trećim licima.

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje i poručivanje.

Kolačići

Sajt www.lanea.rs koristi “kolačiće” (cookies). Kao što je to uobičajeno na svim internet sajtovima za registraciju je neophodno da vaš internet browser podržava rad sa kolačićima. Kolačići su standardno uključeni na većini programa za pretraživanje interneta. Kolačići predstavljaju male datoteke koje se skladište na kompjuteru korisnika u svrhu olakšavanja navigacije po sajtu i personalizovanja usluge koja mu je predložena. Da biste imali koristi od skupa funkcija koje se nalaze na sajtu, preporučuje se da podesite pretraživač tako da prihvata kolačiće. Kolačići sa sajta ne sadrže podatke koji omogućavaju da vas identifikuju, i osmišljeni su tako da ih samo “Nataša Zečević PR Proizvodnja kozmetičkih proizvoda Lanea” Beograd može koristiti. Kolačić je tekstualni fajl koji je smešten na Vašem hard disku od strane web servera. Kolačići ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus Vašem računaru. Kolačići su jedinstveno dodeljeni Vama i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji Vam ih je poslao. Osnovna svrha kolačića je da obezbedi pogodnosti koje će Vam uštedeti vreme prilikom posete našem web sajtu. Većina kolačića koje koristimo jesu takozvani Session-Cookies koji se brišu kada završite pretraživačku sesiju. Pored toga, postoje i dugotrajniji kolačići pomoću kojih Vas ponovo prepoznajemo kao posetioca. Ovi kolačići ne oštećuju računar i ne sadrže viruse. U kolačićima se čuvaju i obrađuju naredne informacije:

  • Funkcija prijave, vek trajanja: jedna sesija
  • Eventualno, smanjenje opterećenja, vek trajanja: jedna sesija
  • Funkcija korpe, vek trajanja: 30 dana nakon poslednje posete

Saglasnost i promena uslova

Korišćenje našeg web sajta podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim Uslovima korišćenja. “Nataša Zečević PR Proizvodnja kozmetičkih proizvoda Lanea” Beograd zadržava sva prava da menja i dopunjava Uslove korišćenja, po pitanju usklađivanja sa novim regulatornim ili zakonodavnim merama i smatraće se prihvaćenim od strane korisnika bez ikakvih rezervi. “Nataša Zečević PR Proizvodnja kozmetičkih proizvoda Lanea”Beograd može revidirati ove Uslove bilo kada, ažuriranjem ovog dokumenta. Uslovi su obavezujući za svakog korisnika i smatra se da je svaki korisnik upoznat sa istim.

Zadržavamo pravo da odbijemo pružanje usluga ili otkažemo porudžbinu, ukoliko ustanovimo da su prekršeni Uslovi korišćenja. Vaše podatke koje ste naveli prilikom porudžbine proizvoda I dostave na www.lanea.rs ćemo koristiti radi realizacije porudžbine i uspostavljanja poslovnog kontakta i nećemo ih koristiti u druge svrhe ili ih na bilo koji način proslediti ili prodati trećim licima.

Prava pojedinca

Imate pravo na informaciju o obradi Vaših ličnih podataka, pravo na prenosivost podataka i ako je primenljivo, pravo na brisanje, ispravljanje, ograničavanje obrade i/ili prigovor protiv obrade kao i pravo na žalbu nadzornom organu. Dodatne informacije možete da pronađete u našim Uslovima korišćenja ili ih dobijete od našeg službenika za zaštitu podataka.
Informacije i brisanje podataka, prigovore, odnosno upit u vezi sa zaštitom podataka ili Vašim ličnim podacima možete da uputite na info@lanea.rs službeniku za zaštitu podataka.

Korišćenje Facebook remarketinga

Ukoliko nam prilikom posete naše internet stranice u okviru napomene o kolačićima date saglasnost da koristimo kolačiće za praćenje, koristićemo funkciju remarketinga kompanije Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD („Facebook“).
Ova funkcija služi tome, da korisnicima ovih internet stranica u okviru posete društvenoj  mreži Facebook (i povezanoj društvenoj mreži Instagram) pošalje reklame na osnovu pokazanog interesovanja („Ads“) preko Facebooka, Instagrama i na reklamnoj mreži Facebooka (Audience Network), tj. i na drugim internet stranicama.
U tu svrhu na internet stranicama lanea.rs postavljen je tag Facebooka za ponovno usmeravanje. Preko ovog taga se prilikom posete datim internet stranicama uspostavlja direktna veza sa serverima Facebooka. Pri tome se serveru Facebook prenosi da ste posetili ovu internet stranicu i Facebook dodaje ove informacije Vašem ličnom nalogu na Facebooku. Kada posetite društvene mreže Facebook i Instagram prikazuju Vam se personalizovane reklame.
Vaši podaci eventualno mogu da se pošalju u SAD. Facebook se sertifikovao u skladu sa američko-evropskom konvencijom o Zaštiti podataka i time se obavezao da će da se pridržava Evropske direktive o zaštiti podataka. Važeći sertifikat možete da pogledate na ovom linku:  https://www.privacyshield.gov/list. Bliže informacije o prikupljanju i korišćenju podataka od strane Facebook-a kao i prava u vezi sa time i mogućnostima za zaštitu privatne sfere možete da pronađete u Uputstvima o zaštiti podataka na linku: https://www.facebook.com/about/privacy/ .
Ovu saglasnost u svakom trenutku možete da opozovete budućim dejstvom.