fbpx

Jedan od četiri tipa zdrave kože jeste masna koža. Tip naše kože genetski je određen, dok na stanje naše kože mogu uticati različiti unutrašnji i spoljašnji faktori. Masna koža predstavlja tip kože koja ima pojačanu proizvodnju sebuma (masnoće). Ono što karakteriše masnu kožu jesu:
● proširene pore
● sjaj
● deblja i bleđa koža.

Različiti faktori mogu uticati na prekomerno lučenje sebuma: genetika, hormonalne promene i disbalans, stres, komedogena kozmetika (šminka). Na pojedine faktore možemo i sami uticati odgovarajućom negom. Svakako treba da krenemo od čišćenja masne kože, koje mora da se temelji na blagim sredstvima, nikako agresivnim koji mogu da dovedu do dodatnog, povećanog lučenja sebuma. Da li će tip proizvoda koji koristite biti npr. gel za pranje, micelarna voda, krema za pranje, zavisi od Vaše kože. Procenite osećaj i stanje Vaše kože posle primene.

Primenom odgovarajućeg proizvoda ne sme doći do pojačanog lučenja masnoće, osećaja zatezanja, crvenila. Ukoliko procenite da micelarna voda ne uklanja dovoljno masnoću, nečistoće i ostatke šminke sa Vaše kože opredelite se za kremu za čišćenje ili gel za čišćenje. Nemojte preterivati sa čišćenjem kože lica, jednom do najviše dva puta dnevno je sasvim dovoljno.

U našoj „Lanea“ liniji kozmetičkih proizvoda možete pronaći kreme za negu masne kože lica. Lanea krema sa hamamelisom namenjena je upravo nezi masne kože lica. Pri odabiru svih sastojaka vodili smo se specifičnim potrebama masne kože. Odabrali smo masne materije koje ne premašćuju kožu, kao što su ulje jojobe i ulje semena grožđa. Ulje jojobe je idealan sastojak krema namenjenim masnoj koži, zbog svog sastava. Ulje jojobe predstavlja tečni vosak koji u svom sastavu ima estre slične ljudskom sebumu. Pored estara bogato je i vitaminom E, vitaminima B grupe, jodom i mineralima. Značajno je što se brzo upija, nekomedogeno je, hipoalergeno, deluje protivupalno, hidrirajuće, i kao takvo primenjeno u odgovarajućoj koncentraciji proveren je sastojak naše kreme sa hamamelisom.

Ulje semena grožđa bogato je vitaminom E, flavonoidima, esencijalnim masnim kiselinama. Predstavlja još jednu komponentu naše kreme sa hamamelisom. Aktivni sastojci uključuju: hamamelis, alantoin, pantenol, vitamin E. Svi oni zajedno doprinose protivupalnom, umirujućem, hidrirajućem i regenerišućem dejstvu našeg proizvoda.

Krema sa hamamelisom lagane je teksture, brzo se upija, sa svim komponentama u odgovarajućim koncentracijama obezbediće Vašoj koži pravilnu i izbalansiranu negu.

Ostavite komentar